CE GĂTESC ?!


Reţeta #2919 - [Cu pește]
  

Nume
Peşte prăjit (reţetă de bază)

Ingrediente
Peşte, sare, lapte, făină, ulei şi eventual lămîie.

Mod de preparare
Se curăţă peştele de solzi, se scot intestinele şi se spală sub jet de apă la robinet. Se zvîntă bine peştele cu un prosop curat, se taie capul şi se dă la o parte (se va folosi pentru ciorbă), iar corpul se taie în felii (bucăţi). Dacă peştele este mare, feliile tranşate se crestează la suprafaţă cu un cuţit bine ascuţit. Se sărează bucăţile şi se lasă să stea 30—40 min, după care se şterg cu un şervet uscat, se ung cu lapte, se trec prin făină amestecată cu boia de ardei dulce şi se prăjesc imediat în ulei încins (într-o tigaie adîncă), pe ambele părţi, pînă se rumenesc frumos. Peştele se va prăji frumos şi va avea gust mai bun dacă feliile crude se ung cu zeamă de lămîie sau dacă în laptele cu care se ung feliile se adaugă un ou crud bătut, după care se trec prin făină. Culoarea peştelui prăjit trebuie să fie galbenă-aurie. Dacă uleiul nu este bine încins, peştele fierbe în loc să se prăjească, pierzînd din gust şi aspect. După ce peştele s-a prăjit, se trage tigaia de pe foc iute şi se lasă pe foc mai slab să se pătrundă înăuntru fără să se pîrlească pe dinafară. Peştele care nu este bine prăjit dăunează sănătăţii. Se serveşte cald sau rece, cu cartofi fierţi natur şi cu felii de lămîie. Peştele servit cald se stropeşte cu unt topit.

Observaţii
Sursa: Academia Barilla.

SĂ MĂNÂNCI BINE AR TREBUI SĂ FIE SIMPLU.

 

Gătitul este un dans al gustului, unde mâinile devin instrumente și ingredientele devin parteneri într-un spectacol culinar de excepție.

Un loc deosebit pentru a gusta unul sau mai multe preparate ar putea fi ...

"Un restaurant rafinat în mijlocul orașului, unde preparatele delicate îți vor încânta simțurile. "

"Bucătăria este o punte între trecut și viitor, care ne permite să ne conectăm cu amintirile și să visăm la noi experiențe culinare." - Niki Nakayama